top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıNevzat Süer Sezgin

YASTIKTAN ADAM OLUR MU?



Yastık Adam kitabını elime aldığımda “Hiç yastıktan adam olur mu?” diye düşünmeden edemedim. Kapağı şaşırtıcıydı. Turuncu zemin üzerinde, koşturan yastık kafalı bir çocuk resmi ve çiçekler insanı neşelendiriyordu. Ama beni şaşırtan bir şey oldu. Kitabın kapağında; yazan Emek Yalın Orhon, resimleyen Hülya Erdil Çakıroğlu ve besteleyen F.Orhun Orhon diye belirtilmişti. Bütün kitapların kapağında yazan ve resimleyenin ismi olurdu da besteleyen neyin nesiydi? Arka kapağı çevirdim bir de ne göreyim küçücük bir karekod üzerinde “Aşağıdaki alanı kazıyarak kitabın seslendirmesine ulaşabilirsiniz,” yazıyordu. Hemen kazıdım ve harika bir müzikli anlatım eşliğinde Yastık Adam’ı dinlemeye başladım. İlk kez okuru müzikli bir yolculuğa çıkaran bir kitapla karşılaşmıştım. Her sayfada QR kodlar ile yer alan müzikler, Yastık Adam’ın duygularını anlatıyordu. Ayrıca eğer bir müzik aleti çalıyorsanız notalar da kitapta okuru bekliyordu.

Bir yandan hayallerinin peşine düşen Yastık Adam’ın maceralarını okuyup, resimlerine bakarken bir yandan da ürkek kurtla karşılaşınca heyecanlandım. Onun da hayalleri vardı. Öykünün sonunda iki hayalperestin başına neler geldiğini söylemeyeceğim. Ancak kitabı alıp okuyanlar, ya da harika resimlerine bakarken dinleyenler öğrenebilecek.

Öykü bittiğinde eğer düşlerimize sahip çıkarsak, onları gerçekleştirmek için çaba harcarsak yastıktan adam olacağına inandım.

İyi yetişmek, başarılı işler gerçekleştirmek ve çevreden övgü almak gibi anlamları olan “adam olmak” deyimine tıpatıp uyan bu öyküyü okuyunca önemli olanın sevgi ve dostluk olduğuna bir kez daha inandım.

Nobel Çocuk yayınlarına, kitabı yazan Emek. Y. Orhon’a, resimleyen Hülya E. Çakıroğlu’na ve besteleyen F. Orhun Orhon’a çok teşekkür ederim.


93 görüntüleme3 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

MEMUR ÇOCUK

bottom of page