top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıR. Başak Fındıkçıoğlu

Ayakları Yere Basmayan Tek Festival: Teknofest

Güncelleme tarihi: 24 Ara 2022




Ülkemizin alanındaki ilk ve tek festivali olan Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Teknofest 2023 adıyla Cumhuriyetimizin 100. Yılında İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek.

Başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen festivalin hazırlıkları yoğun biçimde sürüyor. Dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarının düzenleneceği festivalde bu yıl toplam 102 alt kategoride 41 farklı teknoloji yarışması gerçekleştirilecek.

Uzay ve havacılıktan, sağlık ve yazılıma, ulaşım sistemlerinden tasarım ve eğitime, çevre ve tarım teknolojilerine kadar farklı alanlarında kurgulanmış yarışmalarda ön elemeyi geçen takımlara 30 Milyon TL’den fazla malzeme desteği, finale kalan takımlara ulaşım-konaklama desteği ve dereceye giren takımlara ise 13 Milyon TL’den fazla ödül verilecek. Teknofest 2023 kapsamında gerçekleştirilecek teknoloji yarışmalarında teknik eğitimler, soru-cevap toplantıları, teknik geziler, yarışmacılarımıza özel kariyer ve girişim programları gibi çeşitli destekler de verilecek. Festival kapsamında ayrıca; yarışmacılara Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde deneyimlerini anlatma, onlara ilham olma fırsatı tanınıyor.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle 2018 yılından bu yana tüm halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen Teknofest hakkında detaylı bilgi ve güncel programları festival web sayfasından takip edebilirsiniz. [www.teknofest.org ]




46 görüntüleme2 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page