top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıZarife Açıkel

HANGİSİ BENİM? KENDİNİ ARAYAN ÇOCUK




Çok uzaklarda rengarenk, sihirli bir ormanda, Mevsim adında meraklı bir çocuk yaşarmış. Kendisinin mantar, çiçek, ağaç ya da kurbağa olup olmadığını sorgular; onlarla benzer noktalarını bulup şaşırırmış. Bazen, “Acaba ben yağmur muyum?” diyerek kuşkulandığı da olurmuş.


Mevsim kendini ararken sırrı çözmüş: “Bir bütünün parçasıyım. Hiçbir şey benim değil. Her şey hepimizin.”


Çocuğunuzla birlikte okuyup doğa, yaşam, hak, sevgi, kardeşlik üzerine güzel sohbetler edebileceğiniz bir öykü. “Hangisi Benim?” Benim sözcüğü üzerinde bir hayli düşündürüyor. Bir şeylere sahip olmak. Birey olmak. Kendini Arayan Çocuk’un yüreği sevgi, eli ayağı iyilik, gözleri merak dolu. Tıpkı yakınımızdaki ve çevremizdeki çocuklar gibi.


Kitabın ilk sayfasında “Mantıksızlık yaratıcılığın temelidir. Hayal gücünde mantık yoktur. Mantıksız yazmak çok mantıklıdır.” (Mevsim Hayat Yazıcı, 9 Yaş ) yazıyor ve bu sözlere hayran olmamak imkansız. Canlarımızın hayal kanatlarına esinti, inişe geçtiklerinde liman olabilecek donanıma sahip olalım. Çok okuyalım. Çok okutalım.


Hikayenin çizimleri de çok güzel. Ben en çok “Ben yağmur muyum?” ve “Ben o bulut muyum?” resimlerini sevdim. Bakalım siz köpekli sayfayı mı yoksa kelebekli sayfayı mı beğeneceksiniz?


Yazan Handan GÖKÇEK, resimleyen Şeyma Yıldızhan YAYMAN, Yakın Çocuk Yayınları, 1. Baskı Ağustos 2023, ciltsiz, 24 sayfa, 22.5X22.5 boyutlarında, 4+ yaş resimli kitap.


Not: Siz kelebek olabilir misiniz? Kelebeğin sahibi olabilir misiniz?

114 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

MEMUR ÇOCUK

bottom of page